Fartyget Sea Power kommer till Malmö i andra halvåret av 2007.
För att lyfta vindkraftverk till havs.

Sveriges största vindkraftverkspark på Lillgrund
A2SEA skall montera Vattenfalls första vindkraftverkspark till havs utan för lillgrund.
I förbindelse med installationen av Lillgrunds vindkraftpark utan för Malmö i Öresund är vindkraftverksspecialist A2SEA valt som entreprenör till det projekt. A2SEAs arbetet består av att transportera och montera till havs. Arbete skall påbörjas i andra halvåret av 2007. A2SEAs uppgift blir att lyfta upp tornen i två delar och turbinhus med vingar.

Det är vindkraftverks leverantören Siemens Wind Power A/S. Som skall leverera 48 stycken vindkraftverk. Vindkraftverksparken består av 48 SIEMENS S Wr-2.3-93 vindkraftverk, och med en total effekt av 110 .4 MW blir det den största vindkraftverkpark i svenskt farvatten. Det är ett stort steg för svensk vindkraftverk till havs.

Fakta om fartyget Sea Power. Fartyget är 92 meter långt och 22 meter bred har en 450t Demag CC2500 fackverkskran monterad på ett torn. Fartyget är utrustad med fyra stora stödben som den kan skjuta ner i havet för att stabilisera fartyget när den lyfter upp vindkraftverks delar.

Kranen klara att lyfta 289 ton upp till 44 meter med en kranarm på 48 meter och 9 meter ut från kranen.
Kranen klara att lyfta 224 ton upp till 56 meter med en kranarm på 60 meter och 10 meter ut från kranen.
Kranen klara att lyfta 115 ton upp till 68 meter med en kranarm på 72 meter och 16 meter ut från kranen (60m huvud boom + 12 m extra boom.)

Tillbaka till första sidan

 

 

                                                                                                                                                                                    Tillbaka till första sidan